Un bărbat, condamnat la 18 ani de închisoare după ce şi-a abuzat sexual fiicele vitrege minore
Vizualizari:

Un bărbat, condamnat la 18 ani de închisoare după ce şi-a abuzat sexual fiicele vitrege minore

Un bărbat din sudul republicii a fost condamnat la 18 ani închisoare după ce şi-a abuzat sexual fiicele vitrege minore, rămase în grija sa. Sentinţa a fost dictată după ce Procuratura raională i-a demonstrat vina pentru două capete de acuzare: viol şi acţiuni violente cu caracter sexual.

Potrivit probatoriului, totul s-a întâmplat în intervalul anilor 2017-2018, în timp ce mama fetelor se afla la muncă peste hotare, acestea rămânând în grija bărbatului. Timp de un an, inculpatul, în vârstă de 27 de ani, şi-a abuzat sexual fiicele vitrege minore, de 11 şi, respectiv, 12 ani.

Adevărul a ieşit la iveală la începutul anului 2020, în timpul unei cerţi în familie, atunci când inculpatul a încercat să o bată pe mama fetelor.

Implicarea promptă a organului de urmărire penală, a Procuraturii şi a Serviciului de asistenţă psiho-pedagogică din raion a permis acumularea probatoriului necesar pentru stabilirea circumstanţelor cazului, iar cauza penală a fost diferită justiţiei pentru examinare în fond.

Victimelor violenţei sexuale le-a fost oferită consiliere psihologică în vederea reabilitării.

Potrivit concluziilor specialiştilor psihologi, implicarea activă a organelor de resort în soluţionarea acestui caz a avut un impact psiho-emoţional pozitiv, minorele reuşind astfel să depăşească criza, iar frica faţă de agresor fiind diminuată după plasare acestuia în arest.

Sentinţa este cu drept de atac.
Similare
RECOMANDĂRI