Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Un bărbat care vindea detergenţi contrafăcuţi a fost reţinut. Valoarea lor se ridică la 80 de mii de lei

Un bărbat de 33 ani a fost documentat de către ofiţerii de investigaţie a Inspectoratului de Poliţie Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuit de contrafacerea detergenţilor şi comercializarea lor ilegală. Acesta contrafăcea detergenţii într-un garaj de pe teritoriul sectorului Râşcani, apoi plasa anunţurile pe reţele de socializare pentru a le vinde ca fiind aduse de peste hotarele ţării.

În urma percheziţiilor autorizate poliţiştii au depistat şi au scos din circuitul ilegal aproximativ 180 kg de detergenţi contrafăcuţi, sub formă de praf şi lichid, peste 195 de etichete şi ambalaje destinate împachetării, ştampile, vase de prepărare şi dozare a produselor contrafăcute, precum şi facturi de procurare a materiei prime pentru fabricarea lor.

La solicitările poliţiştilor de a prezenta anumite acte de provenienţă sau de calitate, bărbatul nu le avea. Produsele în valoare de circa 80 000 lei au fost imediat ridicate de la faţa locului şi transportate la Inspectorat, fiind depozitate până la emiterea unei decizii judecătoreşti.

Totodată a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenţie în temeiul art. 263 „desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” şi art. 265 „achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale”, care prevede amendă în mărime de până la 9 000 lei.

Poliţia capitalei recomandă cetăţenilor, să procure detergenţi doar din magazinele autorizate prin lege. Iar în cazul în care dispun de informaţii, despre comercializarea ilicită a produselor repsective, să informeze imediat la serviciul unic 112.

Similare
RECOMANDĂRI