Un bărbat, care şi-a omorât iubita, a încercat să convingă oamenii legii că aceasta s-a sinucis. Judecătorii l-au condamnat la 12 ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat, care şi-a omorât iubita, a încercat să convingă oamenii legii că aceasta s-a sinucis. Judecătorii l-au condamnat la 12 ani de închisoare

Un locuitor al capitalei a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru omorul intenţionat al iubitei sale, după ce mai mult timp, cazul fusese cercetat sub aspectul determinării victimei la suicid.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 26 noiembrie 2018, într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, unde inculpatul, împreună cu iubita sa, au venit în ospeţie la nişte prieteni. După ce au consumat alcool, cuplul s-a luat la ceartă, bărbatul aplicându-i victimei câteva lovituri, după care a înjunghiat-o cu un cuţit de bucătărie.

În urma leziunilor grave primite, victima, în vârstă de 19 ani, a decedat pe loc.

Profitând de faptul că gazdele se aflau în odaia vecină, agresorul i-a chemat, interpretând situaţia în favoarea sa, şi anume, că tânăra s-ar fi sinucis după ce el i-ar fi comunicat că nu o mai iubeşte.

Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au documentat cazul, iniţiind o cauză penală pe faptul determinării la sinucidere.

Peste câteva luni, dosarul a fost preluat de către un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, oficiul Ciocana, care a dispus o serie de expertize pentru a elucida toate circumstanţele cazului. Suspiciunile procurorului au ridicat mai multe semne de întrebare, concluziile experţilor confirmând că leziunile puteau fi comise de către o altă persoană.

Prin urmare, la demersul procurorului, agresorul a fost arestat, iar în urma măsurilor speciale de investigaţie, a fost interceptat apelul telefonic al acestuia din izolator către gazdele apartamentului în care s-a produs crima. Potrivit descifrărilor, învinuitul încerca să-i determine să facă declaraţii în favoarea sa, precum că victima s-ar fi sinucis.

Urmare unui complex de acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, adevărul a ieşit la iveală, iar procurorul a demonstrat prin probe vinovăţia inculpatului, căruia i-a mai fost imputat un capăt de acuzare – amestecul în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.
Similare
RECOMANDĂRI