Ultima oră / UPDATE. După Viorel Morari, procurorul general l-a suspendat din funcţie şi pe şeful PCCOCS
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ultima oră / UPDATE. După Viorel Morari, procurorul general l-a suspendat din funcţie şi pe şeful PCCOCS

UPDATE 11:24. După Viorel Morari, şi şeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Dorin Compan, a fost suspendat din funcţie, prin decizia lui Alexandr Stoianoglo. Potrivit ofiţerului de presă al Procuraturii Generale, Dorin Compan va reveni în funcţia sa de procuror la Procuratura Anticorupţie.

Referitor la persoanele care vor asigura interimatul acestor instituţii, Procurorul General va decide pe parcursul zilei de azi.

Ştire iniţială:

Şeful Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari a fost suspendat din funcţie. Decizia a fost luată de către Procurorul General Alexandr Stoianoglo.

Contactat de TVR MOLDOVA, Viorel Morari a confirmat informaţia, precizând că va urma toate procedurile legale.

Potrivit unui document, în posesia căruia au intrat jurnaliştii de la Deschide.md, procurorul general l-a delegat pe Viorel Morari să exercite, timp de o lună, atribuţiile de procuror în Secţia de unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată  din cadrul Direcţiei judiciare a Procuraturii Generale. Pe perioada delegării, lui Viorel Morari i se va păstra salariul de la locul permanent de muncă.

Viorel Morari a demisionat din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie la sfârşitul lunii aprilie, după ce a fost acuzat că ar fi fost implicat în preluarea ilegală a unei afaceri.

Ulterior, pe 17 septembrie, Dumitru Robu, pe atunci Procuror general interimar, a semnat un un ordin de restabilire în funcţie a lui Viorel Morari.
 
Similare
RECOMANDĂRI