Trei tineri din Israel sunt cercetaţi penal pentru că au agresat verbal şi fizic poliţiştii de la Aeroportul Chişinău
Sursa foto:http://border.gov.md Vizualizari:

Trei tineri din Israel sunt cercetaţi penal pentru că au agresat verbal şi fizic poliţiştii de la Aeroportul Chişinău

Trei tineri din Israel sunt cercetaţi penal pentru agresare verbală şi fizică a poliţiştilor de frontieră. Unul dintre ei a încercat să fumeze la bordul aeronavei ce efectua cursa Chişinău-Tel-Aviv.

Trei cetăţeni ai Statului Israel, cu vârstele de 17, 18 şi respectiv 21 ani, aflându-se la bordul aeronavei care aparţine companiei Air Moldova şi care urma să efectueze cursa Chişinău-Tel-Aviv, au agresat verbal şi fizic angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău, veniţi la faţa locului pentru a aplana o neînţelegere.

La solicitarea comandantului aeronavei, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru a curma acţiunile ilegale a uneia dintre persoanele agresive care fuma la bordul navei, iar ca rezultat le-au fost cauzate dureri fizice şi prejudicii morale.

Pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală pentru comiterea de către cetăţenii Statului Israel a infracţiunii prevăzute de art.287 alin.2 lit.b. Cod Penal – Huliganismul săvârşit de două sau mai multe persoane, iar tinerii au fost reţinuţi conform prevederilor art.166 Cod de Procedură Penală şi plasaţi în Izolatorul de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău.

În prezent, poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţionl Chişinău, sub conducerea Procuraturii mun. Chişinău, Oficiul Principal, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanţelor şi luării măsurilor legale se impun.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 750 la 1350 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI