Trei membri ai unui grup specializat în contrabandă cu droguri, procurate din Franţa, au fost reţinuţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei membri ai unui grup specializat în contrabandă cu droguri, procurate din Franţa, au fost reţinuţi

Un grup criminal organizat, specializat în contrabandă cu droguri de tip „subutex” şi comercializarea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, a fost deconspirat. Trei membri au fost reţinuţi.

Potrivit Procuraturii Generale, drogurile erau procurate din Franţa şi introduse clandestin pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul unor autoturisme care activau pe rutele internaţionale.

Unul din suspecţi a fost reţinut în flagrant delict, în momentul recepţionării coletului transmis de către complicii săi din Franţa, în interiorul căruia au fost depistate şi ridicate droguri – 189 de pastile „subutex”, camuflate în cutii cu produse de cofetărie, valoarea cărora pe piaţa neagră constituie aproximativ 300 de mii de lei.

Totodată, în urma efectuării percheziţiilor, alţi doi membri al  grupării deconspirate au fost reţinuţi.

Suspecţii, cu vârstă cuprinsă între 26 şi 32 de ani, originari din raionul Orhei, au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile în privinţa acestora.

Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de până la10 ani pentru infracţiunea de contrabandă, iar pentru circulaţia ilegală a drogurilor o pedeapsă de până la 15 ani.

Similare
RECOMANDĂRI