Trei inspectori de patrulare au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie
Sursa foto:Noi.md Vizualizari:

Trei inspectori de patrulare au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii SPIA, cu suportul tehnic al CNA, au reţinut trei inspectori de patrulare, învinuiţi de corupţie.

Inspectorii de patrulare activau pe un drum public, la intrarea într-un sat din raionul Făleşti, stopau mijloace de transport, invocând suspecţia că şoferii acestora ar fi condus în stare de ebrietate. După mai multe discuţii şi “negocieri”, manifestând un comportament neetic şi folosind un limbaj licenţios, poliţiştii extorcau şi primeau sume de bani cuprinse între 1000 şi 10000 lei, atât în valută cât şi în euro. În schimbul banilor estorcaţi, inspectorii de patrulare nu dădeau curs documentării cazurilor de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Şoferii care erau stopaţi fiind suspectaţi de conducere în stare de ebrietate, erau supuşi, în mod selectiv, testului de alcoolemie cu un aparat alcooloscopic neidentificat.

În urma percheziţiilor efectuate de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii SPIA în automobilele de serviciu, oficiile şi domiciliile figuranţilor, au fost ridicate mijloace băneşti, precum şi alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

Inspectorii de patrulare implicaţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de corupere pasivă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 400 de mii lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.
Similare