Trei bărbaţi, condamnaţi la ani de închisoare. Aduceau haşiş din Spania şi îl vindeau în Rusia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei bărbaţi, condamnaţi la ani de închisoare. Aduceau haşiş din Spania şi îl vindeau în Rusia

Trei bărbaţi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea de opt şi nouă ani fiecare, pentru contrabandă cu bani şi circulaţie ilegală de droguri.

Astfel, procurorii îi acuză pe membrii grupului criminal organizat de faptul că au trecut ilegal peste frontiera de stat aproape două milioane de lei, pentru introducerea în ţară, din Spania, a circa 140 kg de haşiş. În următoarea etapă, aceştia transportau drogurile pentru comercializare în Rusia.

Bărbaţii sunt din Chişinău, cu vârste cuprinse între 32 şi 64 de ani. Dintre aceştia, doi sunt tată şi fiu, cu studii superioare, iar tatăl are şi experienţă în calitate de ofiţer de urmărire penală. Anterior, un alt membru al grupului a fost condamnat pentru contrabandă cu droguri comisă de mai multe persoane, precum şi pentru deţinerea unui permis de conducere românesc fals.

Aceştia au fost reţinuţi în iarna anului 2015, după ce oamenii legii le-au investigat acţiunile criminale în anul precedent, astfel încât i-au reţinut în flagrant şi i-au plasat în arest. După reţinere, au avut loc percheziţii, unde au fost ridicate cantităţi semnificative de droguri. 

La solicitarea procurorilor, au fost confiscate două mijloace de transport folosite la comiterea crimei – Volkswagen Phaeton şi Renault Scenic şi cele aproape două milioane de lei, precum şi s-a dispus nimicirea drogurilor. Instanţa de judecată, însă, a refuzat confiscarea celor şase bunuri imobile care aparţineau unuia din inculpaţi şi a dispus ridicarea sechestrelor, care iniţial au fost aplicate la solicitarea procurorilor.

Membrii grupului criminal aveau roluri bine determinate şi acţionau prin modalităţi care să le asigure eludarea legii. Astfel, ca prim pas, aceştia colectau în prealabil bani de la diferite persoane pentru cumpărarea drogurilor din Spania. După ce scoteau ilegal din ţară suma necesară de bani şi o livrau destinatarilor spanioli, fostul ofiţer se deplasa în Spania cu avionul, iar la retur introducea ilegal marfa în ţară, împachetată şi camuflată în cutii de detergenţi, în microbuse care transportau colete din străinătate.

Sentinţa este cu drept de atac, la Curtea de Apel Chişinău, iar procurorii vor contesta sentinţa, atât în ceea ce priveşte  blândeţea pedepsei, cât şi refuzul de confiscare a bunurilor imobile.
Similare
RECOMANDĂRI