Trei bărbaţi au şantajat un chişinăuian. Au cerut de la el peste 2000 de euro şi i-au luat maşina
Sursa foto:http://politia.md/ Vizualizari:

Trei bărbaţi au şantajat un chişinăuian. Au cerut de la el peste 2000 de euro şi i-au luat maşina

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă că a arestat preventiv trei persoane învinuite că au pretins de la un cetăţean peste 2.000 de euro şi l-au deposedat de automobilul personal.

Motivul infracţiunii de şantaj a fost unul inventat de către învinuiţi: aceştia au pretins că victima – un bărbat cu vârsta de 32 de ani din Chişinău, i-ar fi denunţat autorităţilor din Rusia că aceştia ar fi comis o infracţiune. Prin urmare, aceştia l-au maltratat fizic: i-au aplicat multiple lovituri pe tot corpul, inclusiv în regiunea feţei.

Bărbaţii au pretins şi au primit de la victimă, în mai multe tranşe, mijloace băneşti în sumă de 1.000 euro şi 2.000 lei, iar suplimentar au pretins suma de 1.000 euro. Pe lângă acestea, învinuiţii l-au deposedat pe victimă de mijlocul de transport care urma să fie garanţia până la primirea întregii sume de bani. Mai mult, bănuiţii l-au ameninţat cu răfuiala fizică în cazul în care se va adresa la organele de drept.

PCCOCS a inventat membrii grupului infracţional, care s-au dovedit a fi trei bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, toţi anterior judecaţi.

Unul dinre membrii grupului criminal a fost reţinut în momentul primirii de la victimă a unei tranşe de bani.

Concomitent, au fost efectuate percheziţii la domiciliile figuranţilor implicaţi în comiterea infracţiunii. Oamenii legii au ridicat arme, muniţii, substanţe narcotice de tip marijuana şi pastile „extasy”, precum şi telefoane mobile, cartele SIM, din care vor fi extrase informaţii utile urmăririi penale, dar şi alte obiecte ce pot servi ca mijloace de probă. În rezultatul percheziţiilor, au fost reţinuţi ceilalţi doi învinuiţi.

Iar în urma reţinerii lor, sâmbătă, 16 noiembrie curent, Judecătoria Chişinău a admis demersul procurorilor PCCOCS şi a aplicat arestul preventiv în privinţa a doi învinuiţi – pentru un termen de 30 de zile, iar în privinţa unuia din aceştia – pentru un termen de 20 de zile. Dacă li se va demonstra vinovăţia în instanţa de judecată, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI