Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale. Promiteau conaţionalilor locuri de muncă în Germania
Sursa foto:INI Vizualizari:

Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale. Promiteau conaţionalilor locuri de muncă în Germania

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, de comun cu ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI au documentat activitatea infracţională a unei grupări criminale.

Din grupare fac parte trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 28-45 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău, aceştia fiind documentaţi pentru organizarea migraţiei ilegale a cetăţenilor Republicii Moldova în Germania.

S-a stabilit că suspecţii, urmărind obţinerea unui profit financiar, în perioada lunii martie au organizat perfectarea buletinelor de identitate româneşti false pentru un cuplu din sudul ţării, în scopul facilitării angajării în câmpul muncii peste hotare. În schema infracţională a fost implicat şi fondatorul şi administratorul unei agenţii private specializate în angajarea la muncă, căruia îi revenea rolul de a recruta şi transporta persoanele în Germania.

Pe caz au fost efectuate mai multe percheziţii la domiciliile şi în automobilele suspecţilor, fiind depistate şi ridicate acte cu semne de falsificare, utilizate în organizarea migraţiei ilegale, telefoane mobile şi alte lucruri ce confirmă implicarea suspecţilor în comiterea infracţiunii.

Pentru serviciile acordate, suspecţii solicitau câte 200 euro de persoană.

Toţi trei suspecţi au fost reţinuţi, aceştia riscând, în caz de condamnare, o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Acţiunile procesuale continuă, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor şi altor eventuali complici ai învinuiţilor, precum şi pentru identificarea altor persoane recrutate de către suspecţi.

Similare
RECOMANDĂRI