Trei bărbaţi au ajuns pe banca acuzaţilor pentru trafic cu piese cu destinaţie militară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei bărbaţi au ajuns pe banca acuzaţilor pentru trafic cu piese cu destinaţie militară

Trei cetăţeni ai Republicii Moldova vor compărea pe banca acuzaţilor pentru tentativă de contrabandă cu piese destinate pentru maşini pe şenile blindate uşor. Procuratura raionului Hânceşti a finalizat şi expediat în judecată acest dosar, în care, pe lângă cele trei persoane fizice, figurează şi o persoană juridică.

Cazul a avut loc în luna iunie 2019, când inculpaţii au încercat să treacă ilegal frontiera vamală cu 47 roţi dinţate duble motorice din mecanismul de transmisie, destinate pentru utilizare în sistemul de transmisie şi de rulare a transportatorului blindat de model MT-LB.

În cadrul acţiunilor de urmăririi penală şi măsurilor speciale de investigaţie, efectuate de Procuratura raionului Hânceşti de comun cu ofiţerii SIS, s-a stabilit că piesele au fost aduse clandestin din Transnistria, iar după ce au fost depozitate în satul Talmaza din raionul Ştefan Vodă, au fost încărcate în compartimentul marfar al unui camion înregistrat în Republica Moldova, urmând să ajungă în statele Uniunii Europene.

Acţiunile ilegale ale acestora au fost zădărnicite la Postul Vamal Leuşeni, fiind depistat şi ridicat lotul de piese militare strategice, estimat la circa 764 mii de lei. Potrivit materialelor, inculpaţii au indicat date eronate în actele vamale, precum că, de fapt, transportă ”piese pentru tehnică agricolă” şi urmau a fi scoase definitiv din ţară.

Asupra lotului de piese strategice a fost aplicat sechestru, ele fiind transmise spre păstrare la Centrul de Armament şi Muniţii al Armatei Naţionale.

Pentru aceste infracţiuni, legislaţia prevede până la 10 ani închisoare, iar persoana juridică riscă să fie lichidată.

Urmărirea penală continuă, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a tuturor celor implicaţi în această schemă criminală.
Similare
RECOMANDĂRI