Timp de o săptămână, 10 conducători auto au fost cercetaţi penal pentru tentativa de a mitui inspectorii de patrulare
Sursa foto:SPIA Vizualizari:

Timp de o săptămână, 10 conducători auto au fost cercetaţi penal pentru tentativa de a mitui inspectorii de patrulare

Săptămâna trecută, oamenii legii au cercetaţi penal 10 şoferi pentru pentru tentativa de a mitui inspectorii de patrulare. Şoferii au propus angajaţilor INP mijloace financiare de la 100 de lei până la 500 de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale pentru diverse încălcări.

Şoferii aveau următoarele încălcări: conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, depăşirea limitei de viteză, lipsa permisului de conducere, nerespectarea cerinţelor marcajului rutier, lipsa vignetei, precum şi încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului.

Fiind avertizaţi de poliţişti despre răspunderea penală pe care o implică faptul că dau mită, cetăţenii în cauză au insistat să ofere anumite sume de bani, şi chiar le-au lăsat în automobilele de serviciu ale angajaţilor INP al MAI.

Cei 10 conducători auto riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani şi cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.

Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI îndeamnă cetăţenii să se abţină de la diferite acţiuni de corupţie, iar în cazul în care cunosc sau sunt forţaţi să ia parte la acţiuni de acest fel să apeleze la numărul scurt 1520.

Similare
RECOMANDĂRI