Ţigări, valută nedeclarată şi un act falsificat, depistate pe Aeroportul Internaţional Chişinău
Sursa foto:http://www.border.gov.md Vizualizari:

Ţigări, valută nedeclarată şi un act falsificat, depistate pe Aeroportul Internaţional Chişinău

În weekendul trecut, poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău individual împreună cu vameşii au semnalat cazuri de transportare ilicită de ţigări şi valută, precum şi tăinuirea unui permis de conducere falsificat.

În cadrul procedurilor de control al pasagerilor rutei Chişinău-Dublin, poliţiştii de frontieră au acţionat conform unor situaţii de risc, fiind supuse verificărilor suplimentare un bărbat de 25 de ani cu dublă cetăţenie, a Republicii Moldova şi a României, şi bagajul personal. A fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autorităţile române, cu semne vizibile de falsificare.

Cercetarea minuţioasă cu tehnica specială a evidenţiat mai multe elemente distinctive ale documentului care nu corespund originalului. În consecinţă, tânărului i-a fost interzisă trecerea frontierei de stat, iar în dependenţă de rezultatul expertizei documentului angajaţii Poliţiei de Frontieră vor continua investigaţiile pe caz.

Cu bagajul ticsit cu ţigări, un alt bărbat cu dublă cetăţenie a încercat să traverseze frontiera. Cazul a fost semnalat pe sensul de ieşire din ţară, la cursa Chişinău-Londra. În timpul scanării bagajului de cală al persoanei cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 325 de pachete de ţigări, de diferite mărci comerciale.

La fel, pe direcţia ieşire din Republica Moldova, un conaţional de 57 de ani a fost descoperit cu valută nedeclarată organului vamal. Echipa comună, formată din poliţiştii de frontieră şi vameşi a observat în timpul controlului de securitate prezenţa banilor într-o geantă ce îi aparţinea unui călător din fluxul pasagerilor de la cursa Chişinău-Moscova. Au fost număraţi 1 722 000 de ruble ruseşti, pe care conaţionalul a „uitat” să-i declare.

În ambele cazuri, bărbaţii s-au ales cu procese-verbale conform indicilor art. 287 al.10 – Cod Contravenţional al Republicii Moldova, printre care prevede confiscarea ţigaretelor şi banilor nedeclaraţi. Procesul de documentare este continuat de către Serviciul Vamal.

Similare
RECOMANDĂRI