Ştefan Gligor: Pasul făcut de Guvern este unul curajos şi necesar
Sursa foto:agora.md Vizualizari:

Ştefan Gligor: Pasul făcut de Guvern este unul curajos şi necesar

Expertul în politici publice Ştefan Gligor comentează pe o reţea de socializare pasul Guvernului şi spune că este unul curajos şi necesar. Mai mult decât atât, avocatul a menţionat că e timpul de clarificat dacă în coaliţia PSRM-ACUM există susţinere pentru reforma justiţiei sau se mimează procesele şi se încearcă instituirea unui nou format de control politic al autorităţii judecătoreşti şi Procuraturii.

Avocatul mai spune că cel mai mare obstacol pe care îl vede, nu este o ţară în ruine, ci lipsa încrederii multor cetăţeni că ei contează.

„Nu noi, cetăţenii simpli trebuie să plecăm de aici. Trebuie să plece crima organizată şi toţi cei care s-au îmbogăţit pe seama noastra. La inchisoare, nu la cheltuit banii furaţi. Suntem obligaţi să producem o schimbare majoră. Atât de puternică, încât să inverseze totul şi să redea speranţa oamenilor”, se arată în mesajul acestuia.

Ştefan Gligor mai declară că indiferent cum se va termina epopeea cu numirea procurorului general, va rămâne implicat public şi va depune efort să combată orice deviere de la scopul pe care ni l-am asumat ca societate - un stat de drept funcţional.Amintim că în spaţiul public, se vehiculează că Ştefan Gligor eset candidatul preferat al premierului şi al ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror general şi că de fapt, rezultatele concursului au fost anulate de către Olesea Stamate anume pentru faptul că acesta nu se regăseşte în lista cu cele patru persoane preselectate.

De cealaltă parte, ministrul Justiţiei a argumentat că rezultatele concursului au fost influenţate semnificativ.
 
Similare
RECOMANDĂRI