SPIA oferă detalii despre dosarul în care este vizat Nistor Grozavu şi alţi angajaţi din Primăria Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SPIA oferă detalii despre dosarul în care este vizat Nistor Grozavu şi alţi angajaţi din Primăria Chişinău

Oamenii legii au documentat mai multe persoane bănuite de excrocherie, falsificarea probelor, precum şi excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. În cadrul cauzelor penale sunt vizaţi mai mulţi angajaţi ai unor întreprinderi şi 3 angajaţi din cadrul Primăriei mun. Chişinău, precum şi alte persoane fizice şi juridice. Printre persoanele documentate se numără şi ex-viceprimarul mun. Chişinău Nistor Grozavu.

 La începutul lunii septembrie, în cadrul acestor cauze penale au fost efectuate 21 de percheziţii în sediul Primăriei mun. Chişinău, în oficiile, automobilele şi la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale.

Astfel, în cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracţională de înstrăinare a unor terenuri publice, care aparţin Primăriei mun. Chişinău.

Astăzi, 20 septembrie 2019, în urma măsurilor desfăşurate, au fost reţinuţi conform prevederilor art. 166 al Codului de procedură penală al Republicii Moldova, pe un termen de 72 ore, 2 persoane, un ex-viceprimar şi un angajat al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare ai Primăriei mun. Chişinău, care în rezultatul audierii şi colaborării cu organul de urmărire penală s-a decis eliberarea acestora, cu aplicarea măsurii preventive - obligaţia de nepărăsire a localităţii şi obligaţia de a se prezenta la organul de urmărire penală.

Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit şi un angajat din cadrul Primăriei mun. Chişinău, la momentul comiterii infracţiunii deţinînd funcţia de şef interimar de Secţie.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale, riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

În continuare, se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor şi implicării altor persoane cu tangenţă la caz.Amintim că astăzi, fostul viceprimar Nistor Grozavu a fost escortat la Procuratura Generala.

Similare
RECOMANDĂRI