Serviciul de Informaţii şi Securitate a creat o nouă subdiviziune cu atribuţii în lupta împotriva „corupţiei mari”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Serviciul de Informaţii şi Securitate a creat o nouă subdiviziune cu atribuţii în lupta împotriva „corupţiei mari”

Prin Ordinul directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), astăzi, 06 septembrie, a fost creată o subdiviziune cu atribuţii în domeniul verificării de integritate ce este parte integrantă a subunităţii SIS responsabile de apărarea ordinii constituţionale. Reconfigurarea forţelor şi mijloacelor instituţiei are ca scop eficientizarea realizării obiectivelor Serviciului prin valorificarea şi generalizarea bunelor practici internaţionale în domeniu.

Anunţul a fost făcut de SIS prin intermediul unui comunicat de presă, şi precizează că scopul acestei subdiviziuni este de a consolida capacacităţile
instituţioale în direcţia prevenirii şi combaterii fenomenului corupţiei ce afectează securitatea naţională.

„În acest sens, a fost iniţiat un proces de redimensionare a forţelor şi mijloacelor instituţiei având ca punct de reper practica altor servicii de intelligence din spaţiul UE, care au prezentat rezultate meritorii în lupta împotriva fenomenului „corupţiei mari”, menţionează SIS. 

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republici Moldova va asigura continuu ajustarea mecanismelor de intervenţie în vederea consolidării capabilităţilor de depistare, prevenire şi contracarare a riscurilor la adresa acesteia racordate la standardele europene şi internaţionale.

Similare
RECOMANDĂRI