JUSTIŢIE

Şefii secţiilor auto şi economie de la Institutul de medicină urgentă reţinuţi pentru trafic de influenţă au fost deferiţi justiţiei

post-img

Cauza penală în privinţa persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul IMSP Institutul de medicină urgentă, reţinuţi de către procurorii şi ofiţerii anticorupţie, acum câteva săptămâni, într-un dosar de trafic de influenţă a fost finalizată şi transmisă în judecată, anunţă Procuratura Anticorupţie.

Din materialele cauzei rezultă că învinuiţii ar fi pretins diferite sume de bani de la un agent economic, care presta Institutului de medicină urgentă servicii de întreţinere a transportului, pentru a influenţa factori de decizie din cadrul instituţiei ca să urgenteze transferurile de bani către agentul economic.

Pentru “serviciu”, învinuiţii ar fi solicitat de la antreprenor 15% din banii transferaţi de instituţia medicală, primind în mai multe tranşe suma de 25 000 lei. Iar sub controlul procurorilor anticorupţie şi ofiţerilor CNA, învinuiţii au primit sume a câte 20 000 de lei şi 24 000 de lei, transmiterea acestora fiind surprinsă în flagrant, iar aceştia reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA.

La demersul procurorului de caz, învinuiţii au fost suspendaţi din funcţie până la emiterea sentinţei.
De menţionat că, învinuiţii îşi recunosc vina în săvârşirea infracţiunii prevăzute de către Codul Penal la art. 326 alin.2 lit b) şi d) – trafic de influenţă , iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii riscă o pedeapsă sub formă de detenţie pe un termen de până la 7 ani.