Şefa internatului unui liceu din Chişinău şi-ar fi însuşit banii de pe cardurile salariale ale mai multor angajaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şefa internatului unui liceu din Chişinău şi-ar fi însuşit banii de pe cardurile salariale ale mai multor angajaţi

Şefa internatului unui liceu din Chişinău este cercetată penal de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de abuz de serviciu. Aceasta este bănuită că şi-ar fi însuşit, integral sau parţial, banii de pe cardurile salariale ale mai multor angajaţi şi pseudo-angajaţi ai instituţiei.

Schema funcţiona în felul următor. Şefa, în virtutea funcţiei deţinute şi folosind situaţia de serviciu, ar fi salarizat neîntemeiat persoane angajate fictiv în cadrul liceului. Aceasta ar fi inclus în tabelele de pontaj pseudo-angajaţii, care se aflau, de facto, peste hotarele ţării. Ulterior, după ce listele erau aprobate de directorul liceului şi banii erau transferaţi la card, femeia şi-ar fi însuşit nestingherit mijloacele băneşti.

Totodată, s-a reuşit documentarea cazurilor, când mai multe persoane angajate în diverse funcţii auxiliare, care nu cunoşteau cum se foloseşte un card bancar, li se achita doar o parte din salariul calculat, restul banilor fiind retraşi de pe carduri de către şefa internatului.

Ieri, ofiţerii şi procurorii anticorupţie au operat percheziţii la domiciliul şi în biroul de serviciul al bănuitei, unde au fost ridicate mai multe carduri bancare şi mijloace băneşti, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

La această etapă, se evaluează prejudiciul material cauzat, urmând ca victimele să fie audiate. Pentru abuzul de serviciu, legislaţia naţională prevede o pedeapsă de până 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.
 
Similare
RECOMANDĂRI