Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şedinţa de astăzi în dosarul parcărilor cu plată a fost amânată. Avocaţii lui Dorin Chirtoacă nu s-au prezentat

Fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoaca a mers astăzi din nou la Tribunal în dosarul parcărilor cu plată. Şedinţa de judecată a fost amânată pentru că avocaţii inculpatului nu au fost prezenţi.

Dorin Chirtoacă susţine că judecătorii au fost anunţaţi de faptul că avocaţii săi vor lipsi. Procurorul de caz are o altă părere.

„Luând în consideraţie că avocaţii continua tergiversarea cauzei penale, astăzi şedinţa nu a avut loc”, a declarat procurorul Dumitru Robu.

„Instanţa este în cârdăşie cu procurorul şi instanţa a periclitat întreg procesul, care ultima dată a fost amânat pentru o hârtie a grefierei, ceea ce iarăşi se numeşte permis de lege”, spune Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a acuzat din nou procurorii că ar fi fabricat acest dosar penal.

„Dumnealui ca o placă stricată spune treaba asta de doi ani de zile, când tot dumnealui este acela care a ascuns documentele de la dosar, iată acest caiet de sarcini unde scrie negru pea lb că nu eu am dat indicaţii lui Grozavu să semneze contractul, dacă ei înşişi au decis treaba asta încă în mai 2015, pe când indicaţiile mele au fost în noiembrie 2015, cu jumătate de an mai târiu şi acest document procurorul l-a ascuns. Ei au fabricat şi au falsificat dosarul şi pentru asta trebuie traşi la răspundere”, mai spune Chirtoacă.

Procurorul Dumitru Robu s-a abţinut de la cometarii: „Eu am menţionat şi anterior, eu nu am să comentez acuzaţiile neântemeiate a domnului Chirtoacă”.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut în mai 2017, şi este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău. El se afla acum sub control judiciar. Procurorii susţin că fostul primar i-ar fi dat indicaţii viceprimarului, Nistor Grozavu să semneze un contract cu firma care a câştigat licitaţia pentru a amenaja parcările. Chirtoaca se declară nevinovat.
Similare
RECOMANDĂRI