Schemă de corupţie la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică din Chişinău. Cinci profesori, cercetaţi penal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Schemă de corupţie la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică din Chişinău. Cinci profesori, cercetaţi penal

Cinci profesori de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică (CEEE) din Chişinău sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut şi primit sistematic bani de la studenţi.

Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanţelor la mai multe discipline.

Potrivit informaţiilor acumulate, cadrele didactice le-ar fi creat intenţionat impedimente studenţilor, care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanţieri. Pentru o notă de promovare, aceştia i-ar fi condiţionat să achite sume cuprinse între 300 şi 1400 de lei. 

Astfel, pentru fortificarea probatoriului, sub controlul CNA au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori - acţiuni documentate cu mijloace video şi audio. Ieri, doi dintre cei cinci bănuiţi au fost prinşi în flagrant delict, în momentul primirii a 1000 de lei şi 500 de lei, respectiv - sume transmise pentru lichidarea restanţelor la două obiecte. Mijloacele băneşti au fost găsite în birourile de serviciu ale acestora, în timpul percheziţiilor.

Cele cinci persoane au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de până la 400 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI