Şapte persoane, bănuite de infracţiuni de escrocherie imobiliară, au fost deferite justiţiei
Sursa foto:PCCOCS Vizualizari:

Şapte persoane, bănuite de infracţiuni de escrocherie imobiliară, au fost deferite justiţiei

Cauza penală a şapte învinuiţi de comiterea a două infracţiuni de escrocherie imobiliară, săvârşite în anii 2008 şi 2010, în mun. Chişinău, a fost expediată în instanţa de judecată. Au cauzat victimelor infracţiunilor daune materiale în proporţii deosebit de mari, în sumă de 774620 lei.

În luna decembrie 2018, PCCOCS a efectuat percheziţii şi reţineri în scopul anihilării unei reţele bine organizate de escroci imobiliari. 
Potrivit materialelor cauzei, în perioada 2008-2016, un grup criminal organizat, bine structurat, compus din femei şi bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 20-50 ani, au creat o schemă criminală prin care selectau persoane social-vulnerabile şi cu dizabilităţi psihice din mun. Chişinău, care aveau în proprietate bunuri imobile şi care aveau datorii acumulate la serviciile comunale.

Concomitent, făptuitorii le promiteau victimelor un trai mai bun, garantând acestora alte locuinţe de trai în localităţile rurale din Republica Moldova, cu achitarea integrală a datoriilor acumulate la serviciile comunale. Prin falsificarea documentelor, se prezentau la birourile notariale din mun. Chişinău, unde în bază de procură, înstrăinau imobilele, cauzând victimelor daune materiale în proporţii deosebit de mari. 

Învinuiţii deferiţi justiţiei sunt persoane cu vârstele cuprinse între 30-46 ani, actualmente fiind cercetaţi în stare de arest preventiv.  Acum se întreprind acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea altor persoane implicate în această schemă infracţională.

Dacă instanţa de judecată îi va recunoaşte vinovaţi de comiterea infracţiunilor incriminate, învinuiţii riscă pedeapsa pentru infracţiunea prevăzută de art. 46, 190 alin. (3), (5) Cod penal, se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI