S-a dat drept procuror şi a cerut mită de mii de euro pentru a soluţiona un dosar penal. O persoană a fost reţinută în flagrant
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

S-a dat drept procuror şi a cerut mită de mii de euro pentru a soluţiona un dosar penal. O persoană a fost reţinută în flagrant

Activitatea unui grup infracţional, format din trei persoane cu vârsta cuprinse între 30 şi 40 ani, specializat în escrocherie, a  fost destructurat. Poliţiştii au reţinut în flagrant un membru al grupului, în timp ce primea bani. Mai mult, organizatorul grupului este cercetat penal şi în dosarul organizaţiei criminale „Borman”.

În urma investigaţiilor efectuate de către forţele de ordine, timp de două luni, s-a stabilit că suspecţii au pus la cale mai multe acţiuni de înşelăciune, cu scopul de a obţine mijloace financiare.
 
Aceştia au identificat o persoană bănuită într-un dosar penal, de la care s-au ridicat mai multe mijloace de transport şi, sub pretextul de a-l ajuta în soluţionarea cazului, unul dintre membrii grupului s-a dat drept procuror din cadrul Procuraturii Generale. Astfel, l-a asigurat că are influenţă asupra procurorului de caz, care i-a sechestrat mai multe automobile. Pentru a le elibera a cerut suma de 15 000 de euro, oferindu-i şi un telefon mobil prin intermediul căruia să discute cu presupusul procuror.
  
După ce a fost transmisă suma de bani, suspecţii continuau să înşele persoana bănuită în dosarul cu automobilele, asigurând  că problema lui va fi soluţionată. Ulterior, i-a mai cerut 2500 de euro, promiţându-i că după transmiterea banilor îşi va primi automobilele.
 
La 7 septembrie 2020, în mun. Chişinău, în scop de camuflare, persoana care se prezenta ca procuror, i-a  solicitat unei cunoştinţe să se întâlnească cu partea vătămată, pentru a primi plicul cu bani.
  
Astfel, suspectul a fost reţinut în momentul în care a primit plicul. Acţiunile de reţinere s-au desfăşurat cu sprijinul angajaţilor BPDS „Fulger” a IGP. Totodată poliţiştii au ridicat banii transmişi, telefonul de pe care discuta persoana care se prezenta ca procuror, precum şi alte probe pertinente cazului dat.
  
Pentru acţiunile comise, membrii acestui grup criminal riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI