Reacţia Procuraturii la declaraţiile unor politicieni privind potenţiale filări a judecătorilor CC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Procuraturii la declaraţiile unor politicieni privind potenţiale filări a judecătorilor CC

Procuratura Generală a luat act de recentele postări ale unor politicieni pe reţelele de socializare prin care semnalează pretinse măsuri speciale de investigaţii realizate în privinţa judecătorilor Curţii Constituţionale.

Procuratura notează că nu a iniţiat vreun proces penal, nu a autorizat şi nu a intervenit către judecătorul de instrucţie pentru a fi autorizate, conform competenţei, careva masuri speciale de investigaţii în privinţa judecătorilor Curţii Constituţionale. Totodată, din informaţiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri.

Deoarece, până la moment, pe adresa instituţiei nu a parvenit vreo sesizare oficială în acest sens şi pentru a clarifica situaţia, autorii acestor acuzaţii grave vor fi invitaţi la Procuratură pentru a prezenta dovezi în susţinerea celor afirmate, nu înainte însă, de a li se explica, conform legii, despre răspunderea pe care o poartă în cazul denunţurilor false şi calomnioase.

Pe această cale, Procuratura atrage atenţia asupra necesităţii asumării resposabilităţii pentru veridicitatea informaţiilor diseminate, precum şi procedurilor prevăzute de legislaţie cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre săvârşirea infractiunilor, prezentare a probelor şi verificare a lor.

Similare
RECOMANDĂRI