Puneau în circulaţie bani falşi în sudul ţării. Liderul unei grupări criminale a fost reţinut
Sursa foto:http://politia.md/ Vizualizari:

Puneau în circulaţie bani falşi în sudul ţării. Liderul unei grupări criminale a fost reţinut

Oamenii legii au dat peste cap planurile unui grup criminal specializat în punerea în circulaţie banilor falşi. Poliţia a fost alertată de către un taximetrist, după ce acesta a fost remunerat cu bancnote de 200 lei, cu semne vizibile de falsificare, de către persoane necunoscute.

Pe parcursul unui an de investigaţii, poliţiştii au constatat că un grup de persoane, originare din oraşul Cantemir, au pus în circuitul economic bancnote naţionale de 200 lei cu semne de falsificare. Bănuiţii efectuau achitări de servicii şi produse la diferite staţii petroliere şi magazine.
 
Poliţiştii au identificat trei suspecţi cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani, care au pus în circulaţie mijloacele financiare falsificate. Totodată, au fost stabilite punctele unde aceştia obişnuiau să efectueze plăţi cu ajutorul bancnotelor false.
 
La 12 decembrie curent, ofiţerii de investigaţii au efectuat percheziţii la domiciliile figuranţilor, iar ca urmare, liderul grupării criminale un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost reţinut pentru 72 ore, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii economice.


 
Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false utilizate pentru efectuarea plăţilor, iar dacă în privinţa suspecţilor va fi dovedită vinovăţia, aceştia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.
 
Poliţia continuă investigarea cazului în scopul stabilirii tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.
Similare
RECOMANDĂRI