Promiteau fetelor locuri de muncă în Rusia, dar le duceau şi le obligau să presteze servicii sexuale. Trei bărbaţi - reţinuţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Promiteau fetelor locuri de muncă în Rusia, dar le duceau şi le obligau să presteze servicii sexuale. Trei bărbaţi - reţinuţi

Trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 34 şi 55 ani, originari din raionul Teleneşti,  au fost reţinuţi,  la  10 septembrie, fiind bănuiţi de trafic de persoane pe teritoriul Federaţiei Ruse în scop de exploatare sexuală.

S-a stabilit că, suspecţii,  în perioada anilor 2008 – 2014, au racolat şase tinere din Teleneşti, Făleşti şi Ialoveni, care la momentul recrutării  aveau vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de  ani. Fetele au fost transportate în Federaţia Rusă, or. Moscova,  unde au fost exploatate sexual-comercial.
 
Iniţial, victimele erau racolate prin înşelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinaţie,  fiind pe teritoriul unui stat străin, neavând surse de existenţă erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.   
 
Conform probelor acumulate, victimele erau plasate pe un drum circular din or. Moscova, de unde erau vândute clienţilor pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5000 la 15000 ruble ruseşti.
 
Ca urmare a acţiunilor întreprinse de ofiţerii CCTP,  la 10 septembrie curent,  cei trei  suspecţi au fost reţinut în cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora.
 
La faţa locului au fost depistate şi ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federaţia Rusă, precum şi o persoană, despre care se ştie că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre bănuiţi.
 
De asemenea în cadrul percheziţiei la domiciliul unuia din suspecţi a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiţii casnice.
 
Astfel, în conlucrare cu angajaţii   Inspectoratului de poliţie  Teleneşti,  de la faţa locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare:150 litri de alcool şi 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având şi timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Federaţia Rusă.  
 
Pe faptul contrafacerii produselor alcoolice, precum şi pentru utilizarea mărcii comerciale străine şi încălcarea regimului legal de aplicarea timbrelor de acciz, urmează să se expună agentul constatator al IP Teleneşti.
 
Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane şi proxenetism, iar bănuiţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă va fi dovedită vinovăţia, bănuiţii  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.
 
Poliţia continuă acţiunile operative de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate în acest caz şi a identifica alte tinere exploatate de către bănuiţi.

Similare
RECOMANDĂRI