Procurorii vor cere plasarea în arest a celor 16 suspecţi în ”Dosarul Metalferos”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii vor cere plasarea în arest a celor 16 suspecţi în ”Dosarul Metalferos”

Şaisprezece figuranţi, reţinuţi acum două zile, în dosarul privind fraudarea SA ”Metalferos”, au fost puşi oficial sub învinuire.

Procuratura Generală le-a înaintat învinuirea pentru escrocherie şi spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari, în interesul unei organizaţii criminale.

Fiind audiaţi de procurori, învinuiţii, printre care şi patru poliţişti, nu şi-au recunoscut vina.

Procurorii au depus în instanţa de judecată demersuri, solicitând aplicarea, în privinţa tuturor persoanelor învinuite, a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile, urmând ca magistraţii să se pronunţe pe parcursul zilei de astăzi.

Amintim că, luni, Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, cu suportul Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI, au desfăşurat, o serie de acţiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al MAI, precum şi la sediile firmelor-căpuşe, şi intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziţionate metalele, iar banii - lichefiaţi.

Reiterăm că, investigaţiile procurorilor nu afectează activitatea cotidiană a companiilor respective. Acţiunile oamenilor legii sunt orientate strict pe documentarea acţiunilor anterioare ale acestor agenţi economici cu întreprinderea cu capital de stat şi dominaţie pe piaţa metalelor.
 
Similare
RECOMANDĂRI