Procurorii PCCOCS au contestat refuzul Judecătoriei Chişinău de a aplica sechestru pe bunuri infracţionale de peste şase milioane de lei
Sursa foto:bizlaw.md Vizualizari:

Procurorii PCCOCS au contestat refuzul Judecătoriei Chişinău de a aplica sechestru pe bunuri infracţionale de peste şase milioane de lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a atacat la Judecătoria Chişinău refuzul de aplicare a sechestrului pe bunuri dobândite pe cale criminală, în valoare de peste şase milioane de lei.

Mijloacele financiare asupra cărora Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a refuzat aplicarea sechestrului au fost dobândite din infracţiuni conexe traficului de fiinţe umane. Mai mult decât atât, în încercarea persoanelor implicate de a atribui un caracter licit al veniturilor, aceştia au comis şi infracţiunea de spălare a banilor.

Suma de bani asupra căreia procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea sechestrului a fost transferată din Cipru, pentru pretinse servicii IT, care ar fi fost prestate de către o companie din Republica Moldova.

Refuzul instanţei de judecată de admitere a demersului procurorului de aplicare a sechestrului asupra bunurilor infracţionale, în suma de peste şase milioane lei, ale companiei vizate a determinat necesitatea declanşării căilor de atac.

Urmare a bilanţului lunii septembrie 2019, pe aspectul investigaţiilor financiare paralele, desfăşurate pe cazurile de trafic de fiinţe umane şi crimă conexă, procurorii PCCOCS au depus un număr de nouă demersuri, prin care au solicitat aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de circa unsprezece milioane lei. 

Astfel, au fost aplicate sechestre pe bunuri şi active financiare, în sumă de peste patru milioane de lei, care odată cu dispunerea unei soluţii pe caz, vor asigura recuperarea prejudiciilor părţilor vătămate ale acestor categorii de infracţiuni, asigurarea acoperirii cheltuielilor de judecată, dar şi confiscării speciale a mijloacelor băneşti dobândite pe cale infracţională.
Similare
RECOMANDĂRI