Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii nu au găsit probe pentru a demonstra finanţarea ilegală a PSRM

Procurorii de la Chişinău sustin că nu au găsit probe care ar demonstra finanţarea ilegală a Partidului Socialiştilor cu bani din Federaţia Rusă. Anunţul a fost făcut pentru Ziarul de Gardă de Procuratura Anticorupţie. În răspunsul oferit publicaţiei se spune că ordonanţa de refuz în pornirea unui dosar penal a fost emisă încă pe 8 iulie.

Pe 8 iunie, în spaţiul public au apărut imagini în care preşedintele Igor Dodon, într-o discuţie cu fostul şef al democraţilor, Vladimir Plahotniuc, negocia detalii despre crearea unei alianţe de guvernare între PD şi PSRM. În timpul discuţiilor, Igor Dodon i-ar fi spus lui Vlad Plahotniuc că Partidul Socialiştilor, până în luna aprilie, ar fi primit lunar de la Moscova între 600 şi 700 de mii de dolari. Iar pentru că izvorul financiar ar fi secat, Dodon solicita bani de la Plahotniuc pentru întreţinerea socialiştilor.   

Aceste imagini au fost publicate după ce PSRM a refuzat să coalizeze cu democraţii şi au format guvernarea împreună cu blocul ACUM. Pe 11 iunie, Procuratura Generală, condusă atunci de fostul procuror Eduard Harunjen, a iniţiat un proces penal pe acest caz. Doar că, peste aproximativ o lună de zile, dosarul a fost clasat.

"Ca rezultat al verificărilor efectuate, nu s-au confirmat acţiuni de finanţare ilegală a PSRM şi, respectiv, la 08 iulie 2019 s-a dispus a refuza începerea urmării penale în cadrul procesului penal din 08.06.2019".

Anterior, fiind întrebat dacă PSRM a primit bani de la ruşi, Igor Dodon a spus că declaraţiile sale ar fi fost rupte din context, insistând că, potrivit legii, finanţarea partidelor politice din exterior este interzisă.
Similare
RECOMANDĂRI