Procurorii din Suceava au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru nerespectarea regulilor de combatere ai bolilor şi abuz în serviciu
Sursa foto:Agerpres Vizualizari:

Procurorii din Suceava au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru nerespectarea regulilor de combatere ai bolilor şi abuz în serviciu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, după ce la nivelul instituţiilor judeţene nu au fost respectate măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Într-un comunicat de presă se spune că procuroruu s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor” şi “abuz în serviciu”, după ce la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

„Din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se spune în comunicat.

Amintim că un număr de 18 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi nouă asistenţi medicali au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Toţi sunt internaţi la izolare, în secţia extinsă de Boli Infecţioase.
Similare
RECOMANDĂRI