Procurorii au ridicat ieri de la CNA şi PA patru calculatoare şi şapte stick-uri de informaţii
Vizualizari:

Procurorii au ridicat ieri de la CNA şi PA patru calculatoare şi şapte stick-uri de informaţii

Patru calculatoare şi informaţii pe şapte stick-uri de informaţii au fost ridicate ieri de la Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie, în cadul unor acţiuni de urmărire penală efectuate ieri, 22 mai, de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Acţiunile de urmărire penală au avut loc pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declaraţii de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror, evenimente care ar fi avut loc în perioada 2017-2018.

„Necesitatea efectuării acestor acţiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului şi necesitatea stabilirii adevărului. Astfel, pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la faţa locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucţie. Drept urmare, s-a decis ridicarea calculatoarelor de serviciu şi suporturilor electronice purtătoare de informaţie, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.  

Acţiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum şi a celor obţinute în rezultatul eventualelor probe acumulate ieri, care vor putea sta la aprecierea acţiunilor persoanelor.

Procuratura declară că va reveni cu detalii odată cu avansarea investigaţiilor.
Similare
RECOMANDĂRI