Procurorii au depus demersul pentru prelungirea arestului preventiv în privinţa fostului şef al IGP, Alexandru Pînzari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii au depus demersul pentru prelungirea arestului preventiv în privinţa fostului şef al IGP, Alexandru Pînzari

Procurorii au depus demersul pentru prelungirea arestului preventiv în privinţa fostului şef al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) Alexandru Pînzari.

Pînzari, reţinut pe 30 iulie, în dosarul fostei Direcţii nr. 5 a MAI, a primit 30 de zile de arest pe 1 august, scrie Ziarul de Gardă. Alexandru Pînzari a fost reţinut după efectuarea unor percheziţii în automobilul şi domiciliul acestuia, de unde, potrivit procurorilor au fost ridicate dispozitive electronice şi înscrisuri.

După reţinere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acţiune şi este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Pe cazul dat, legislaţia nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica şi voi fi maxim transparent şi deschis. Ar fi bine sa nu se grăbească nimeni şi să mă ardă pe rug sau să dea note activităţii mele”.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracţionale în perioada în care era şef al IGP.

Curtea de Apel Chişinău a respins luni, 9 august, recursurile apărării lui Pînzari, depuse împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, care a dispus aplicarea arestului în privinţa lui.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 şi actual şef al IP Balţi Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr.1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector din cadrul Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 a MAI.

Pe 3 august, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a dispus prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile atât pentru preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, cât şi pentru şeful Inspectoratului de Poliţie al municipiului Bălţi, fost şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr. 1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector al Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru.

Similare
RECOMANDĂRI