Procurorii au anulat un concurs la „MoldATSA”. Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice va fi amendat pentru că şi-a depăşit atribuţiile de serviciu
Vizualizari:

Procurorii au anulat un concurs la „MoldATSA”. Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice va fi amendat pentru că şi-a depăşit atribuţiile de serviciu

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanţa de judecată cauza contravenţionale privind depăşirea atribuţiilor de serviciu de către directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice, la aprobarea Regulamentului de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de administrator al Î.S. „MoldATSA”.

Acesta ar fi dispus aprobarea Regulamentului de desfăşurare a concursului pentru ocuparea acestei funcţii vacante şi, corespunzător, desfăşurarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii – atribuţie care, potrivit Legii,  îi revine Guvernului.

Procurorii PCCOCS au întocmit o cauză contravenţională pe numele directorului, iar în rezultatul investigaţiilor iniţiate de către procurori, concursul a fost anulat.

Procurorii au remis cauza contravenţională în instanţă şi au solicitat sancţionarea conducerii agenţiei, prin amendarea directorului cu 4.500 lei şi prin aplicarea interdicţiei de a desfăşura activităţi cu funcţii de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.
Similare
RECOMANDĂRI