Procurorii anticorupţie vor contesta încheierea judecătorească privind plasarea sub control judiciar a şefului Procuraturii Ciocana, Igor Popa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii anticorupţie vor contesta încheierea judecătorească privind plasarea sub control judiciar a şefului Procuraturii Ciocana, Igor Popa

Procurorii anticorupţie anunţă că vor contesta cu recurs încheierea judecătorească de plasare sub control judiciar a şefului Oficiului Ciocana, Igor Popa.

În după amiaza zilei de astăzi 26.11.2021, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile, în privinţa învinuitului Igor Popa.

Deşi procurorii anticorupţie, fiind în plină desfăşurare a cercetării cazului şi administrării de probatoriu, au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării învinuitului în arest la domiciliu, magistraţii nu au admis solicitarea procurorului.

La solicitarea învinuitului şi apărătorilor acestuia, magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive din arest la domiciliu cu măsura alternativă - liberarea provizorie sub control judiciar, pentru perioada rămasă din termenul stabilit anterior şi concomitent au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile.

Încheierea judecătorului de instrucţie considerăm că este neîntemeiată şi urmează a fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău. 

Amintim că, Igor Popa a fost reţinut pentru 72 de ore la 9 noiembrie, după ce azi dimineaţă, oamenii legii au făcut percheziţii la domiciliul său. Igor Popa este învinuit de îmbogăţire ilicită. Tot la 9 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu de anchetare a unui magistrat de la Judecătoria Chişinău, bănuit de aceleaşi încălcări ale legii.
 
Similare
RECOMANDĂRI