Procuratura Generală anunţă reţineri şi percheziţii la Poliţia de Frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Generală anunţă reţineri şi percheziţii la Poliţia de Frontieră

Procuratura Anticorupţie, cu suportul Serviciului Protecţie Interna şi Anticorupţie al MAI, desfăşoară, în aceste clipe, percheziţii simultane în birourile de serviciu ai mai multor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar iniţiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive şi traficului de influenţă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră care din primăvara acestui an şi până în prezent, ar fi pretins şi primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulţi transportatori ilegali de pasageri şi colete.

În schimbul acestor sume, poliţiştii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum şi a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Până la această oră, procurorii anticorupţie au reţinut cinci persoane, printre care patru angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi un transportator de pasageri şi colete. Acţiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni pe parcurs.
Similare
RECOMANDĂRI