Procuratura, detalii despre percheziţiile de ieri de la BNM. Urmează acţiuni ce vor viza şi alte persoane cu funcţii de demnitate publică
Sursa foto:bnm.md Vizualizari:

Procuratura, detalii despre percheziţiile de ieri de la BNM. Urmează acţiuni ce vor viza şi alte persoane cu funcţii de demnitate publică

Procuratura Anticorupţie susţine că acţiunile de urmărire penală în contextul investigării dosarului privind frauda bancară sunt în continuă desfăşurare. Ieri, în cadrul percheziţiilor de la Banca Naţională au fost ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului.

Procuratura aminteşte că la începutul lunii martie, pe acest caz au fost reţinute, iar ulterior puse sub învinuire 6 persoane - foşti şi actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei. În concret, este vorba despre un fost Guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un şef de direcţie şi un şef de departament din cadrul BNM.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicţia de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declaraţii pe dosar. Ceilalţi cinci învinuiţi sunt cercetaţi în stare de arest la domiciliu.

Ei sunt învinuiţi de participare la escrocherie şi spălare de bani, în proporţii deosebit de mari.

Menţionăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei.

Procurorii preconizează şi alte acţiuni de urmărire penală care vor viza şi alte persoane publice şi cu funcţii de demnitate publică implicate în frauda bancară.
Similare
RECOMANDĂRI