Procuratura a reluat examinarea cazului cu privire la acţiunile pretins ilegale ale conducerii judecătoriei mun.Chişinău, a CSJ şi a Inspecţiei Judiciare.
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura a reluat examinarea cazului cu privire la acţiunile pretins ilegale ale conducerii judecătoriei mun.Chişinău, a CSJ şi a Inspecţiei Judiciare.

Procuratura Generală a reluat examinarea cazului sesizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acţiunile pretins ilegale ale conducerii judecătoriei mun.Chişinău, a Curţii Supreme de Justiţie şi a Inspecţiei Judiciare.

Ieri, pe cazul dat, la Procuratura Generală a fost depus şi înregistrat, în ordinea prevăzută de art. 262, 274 din Codul de procedură penală, denunţul magistratului vizat în actele prezentate de Consiliul Superior al Magistraturii. În concret, declarantul reclamă influenţa necorespunzătoare din partea unor conducători de instanţe judecătoreşti asupra magistraţilor la judecarea şi soluţionarea cauzelor aflate în gestiunea acestora, precum şi persecutarea ulterioară pentru neexecutarea aşa-numitelor indicaţii ale superiorilor, atentându-se grav la independenţa şi imparţialitatea judecătorilor. De menţionat că recmalantul este judecătorul Mihai Murguleţ de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Pe 4 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a trimis nota informativă la Procuratura Generală, cerând să fie iniţiate investigaţii, dar aceasta a fost respinsă de procurori. Într-o scrisoare adresată preşedintelui interimar al CSM, Dorel Musteaţă, fostul procuror general interimar Igor Popa anunţa că „nota nu corespunde cerinţelor de formă şi conţinut a unei sesizări despre săvârşirea unei infracţiuni” şi nu există temei pentru „verificarea alegaţiilor” expuse de Murguleţ.

Acum Procuratura anunţă că va verifica faptele invocate în cadrul unui proces penal şi va informa suplimentar publicul larg despre măsurile întreprinse şi deciziile adoptate în consecinţă.
Similare
RECOMANDĂRI