Procuratura a pus sechestru pe cantina Guvernului şi circa 2000 de metri pătraţi din Casa Presei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura a pus sechestru pe cantina Guvernului şi circa 2000 de metri pătraţi din Casa Presei

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe o parte din fostele active ale statului privatizate la începutul anului de un grup de firme. Este vorba de fosta cantină a Guvernului şi aproape două mii de metri pătraţi din Casa Presei. Între timp, o parte din imobile au ajuns deja în proprietatea unei firme din România.

La fel ca procurorii, nici cumpărătorii imobilelor nu au pierdut timpul. Astfel, după schimbarea puterii şi demisia, pe 20 iunie, a lui Vladimir Baldovici de la conducerea APP, s-au schimbat şi proprietarii celor trei firme, fondate în aceeaşi zi şi cu aceeaşi adresă juridică, scrie Rise Moldova.

Amintim că la sesizarea vicepreşedintelui Parlamentului, Procuratura Anticorupţie a iniţiat un dosar penal pe cazul privatizării unei părţi din Casa Presei, a cantinei Guvernului, precum şi a unei vilei cu statut de monument istoric, pentru abuz de putere sau abuz de serviciu. Toate aceste proprietăţi ale statului au fost vândute la începutul acestui an la preţuri mai mici decât cele de piaţă.
Similare
RECOMANDĂRI