Preşedintele raionului Drochia, amendat de către instaţa de judecată pentru exces de putere
Sursa foto:Simbol Vizualizari:

Preşedintele raionului Drochia, amendat de către instaţa de judecată pentru exces de putere

Preşedintele raionului Drochia a fost sancţionat contravenţional de către instanţa de judecată într-un dosar de exces de putere, aflat în gestiunea CNA. Potrivit actului de constatare, funcţionarul şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii a Consiliului raional Drochia.

CNA a întocmit proces contravenţional în privinţa acestuia, prin care s-a constatat că preşedintele ar fi eliberat o scrisoare de garanţie în numele Consiliului, chiar dacă nu avea împuterniciri în acest sens. Scrisoarea de garanţie acorda un ajutor material de 109 500 lei Asociaţiei pescarilor amatori din raion, pentru procurarea puilor de peşte în asortiment. 

Prin decizia magistraţilor de la Drochia, din 26.11.2021, funcţionarul a fost recunoscut vinovat de săvârşirea unei acţiuni care depăşeşte în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege şi care contravine intereselor publice. Acesta a fost amendat cu 3 500 de lei şi privat de dreptul de a deţine funcţia de preşedinte de raion pe un termen de 7 luni.
Decizia este de primă instanţă şi nu este executorie.

În anul 2021, Centrul Naţional Anticorupţie a avut în gestiune 44 de dosare contravenţionale, deschise pe cazuri de abuz de putere, depăşirea atribuţiilor de serviciu, practicarea activităţii ilicite de întreprinzător, protectionism etc. 
 
Similare
RECOMANDĂRI