Preşedintele Judecătoriei Chişinău, atenţionat de CSM. Ce deficienţe au fost depistate
Vizualizari:

Preşedintele Judecătoriei Chişinău, atenţionat de CSM. Ce deficienţe au fost depistate

Preşedintele Judecătoriei Chişinău a fost atenţionat de Consiliul Superior al Magistraturii despre necesitarea respectării legislaţiei în vigoare.

Reacţia CSM vine ca urmare a raportului final de audit intern al Agenţiei de Administrare a Instanţelor Judecătoreşti cu titlul ”Evaluarea conţinutului dosarului personal al funcţionarului public şi calitatea aplicabilităţii cadrului normativ în vigoare ce reglementează activitatea funcţionarului public în Judecătoria Chişinău”.

Potrivit hotărârii CSM, în procesul desfăşurării procedurii de audit la Judecătoria Chişinău, echipa de audit a Agenţiei de Administrare a Instanţelor Judecătoreşti a stabilit mai multe deficienţe şi a înaintat un şir de recomandări în vederea înlăturării acestora. Conducerea instanţei urmează să elaboreze un plan de acţiuni pentru a remedia problemele identificate, scrie bizlaw.md.

Mai exact, a fost făcută evaluarea nivelului şi calitatea aplicabilităţii cadrului normativ în vigoare ce reglementează raporturile de serviciu ale tuturor funcţionarilor publici din cadrul Judecătoriei Chişinău, precum şi conţinutul, modul de întocmire, completare, actualizare, păstrare şi acces la dosarul personal al funcţionarului public. Misiunea de audit s-a desfăşurat în perioada 2 – 15 decembrie 2019.

Raportul final nu a fost publicat, deocamdată, de Consiliul Superior al Magistraturii. Totuşi, pentru a evita apariţiei situaţiilor similare în domeniul ce reglementează activitatea funcţionarului public şi în alte instanţe, Plenul CSM a considerat oportun să expedieze Raportul tuturor instanţelor judecătoreşti pentru cunoştinţă.

Similare
RECOMANDĂRI