Preşedintele interimar al CSM spune că nu există o cerere de demisie a judecătorului Oleg Sternioală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele interimar al CSM spune că nu există o cerere de demisie a judecătorului Oleg Sternioală

Dorel Musteaţă, preşedintele interimar al CSM, a declarat astăzi la un briefing de presă că la Consiliul Superior al Magistraturii nu există nicio cerere de demisie a judecătorului Oleg Sternioală.

Reacţia a venit ca răspuns la declaraţiile ministrului Justiţiei, făcute în platoul emisiunii Punctul pe AZI, precum că din informaţiile sale, Sternioală a depus cerere de demisie din funcţia de judecător.

Dorel Musteaţă a mai declarat că demisia unui judecător se înaintează către consiliu, iar după aceasta este expediată preşedintelui sau Parlamentului, dar o stfel de cerere nu este la CSM.

Preşedintele interimar al CSM a venit cu un apel către foştii membri ai consiliului să se abţină de la atacurile asupra instituţiei: „Nu e clară poziţia lor. Anterior, chiar ei fiind membri ai CSM, dar acum ne sugerează să ne depunem demisia. Facem apel să se abţină de la astfel de recomandări”. 

TVR MOLDOVA aminteşte că Oleg Sternioală a fost reţinut, pe 4 noiembrie, pentru 72 de ore, fiind acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari şi îmbogăţire ilicită.

Două zile mai târziu, acesta a fost pus în libertate de către judecătorii de la Judecătoria Ciocana. Procurorii au cerut 30 de zile de arest în izolator dar judecătorii nu au fost de acord.
Similare
RECOMANDĂRI