Preşedintele CSJ, Ion Druţă, demisionează
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele CSJ, Ion Druţă, demisionează

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, demisionează. Cerere de demisie va fi depusă luni, 30 septembrie, sau marţi, 1 octombrie la prima oră. Decizia de a demisiona a fost luată în legătură cu revocarea mandatelor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii la Adunarea Generală a Judecătorilor.

Potrivit bizlaw.md, preşedintele CSJ precizează, într-o declaraţie, că: „În legătură cu revocarea judecătorilor, membri ai CSM, la Adunarea Generală a Judecătorilor, din 27.09.2019, componenţa care a a propus candidatura mea la funcţia de preşedinte al CSJ Parlamentului Republicii Moldova şi pentru a evita tot felul de speculaţii şi/sau suspiciuni în adresa întregului sistem judecătoresc, îmi voi da demisia luni sau marţi, data de 30.09.2019 – 01.10. 2019, la prima oră”.

Ion Druţă a fost propus Parlamentului pentru numirea în funcţia de preşedinte al CSJ, pe un termen de patru ani, în data de 25 aprilie 2018. În iunie 2019, Druţă a fost înlăturat de la exercitarea funcţiei administrative. O lună mai târziu, Ion Druţă a revenit la şefia CSJ după ce Curtea de Apel Chişinău a acceptat cererea depusă împotriva CSM. 

În data de 24 septembrie, CSM permis ridicarea imunităţii lui Ion Druţă, la solicitarea procurorului general interimar.

Similare
RECOMANDĂRI