Poliţistul care a urcat beat la volan şi a avariat o maşină, trimis în judecată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţistul care a urcat beat la volan şi a avariat o maşină, trimis în judecată

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana care, în toamna anului trecut, a urcat în stare avansată de ebrietate la volan şi a tamponat o maşină parcată pe acostament, va compărea pe banca acuzaţilor.

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat şi expediat în judecată dosarul de învinuire a acestuia pentru ”conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.

Cazul a avut loc pe 2 noiembrie 2019, când poliţistul a urcat beat la volanul propriei maşini şi a început să se deplaseze haotic pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana, tamponând un autoturism parcat pe acostament. Ulterior, acesta a încercat să fugă de la faţa locului, însă a fost oprit de persoane civile care au chemat poliţia.

Testat alcooscopic, rezultatele au arătat că acesta avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 2, 99 g/l alcool în sânge.

După acest caz, poliţistul a fost eliberat din organele afacerilor interne.

Pentru această infracţiune norma penală prevede de la 200 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
Similare
RECOMANDĂRI