Poliţiştii de patrulare au denunţat peste 20 de şoferi care le-au oferit mită
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Poliţiştii de patrulare au denunţat peste 20 de şoferi care le-au oferit mită

Ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, în comun angajaţii Inspectoratului General al Poliţie (IGP), în perioda lunilor ianuarie-mai curent, au desfăşurat activităţi de prevenire a accidentelor în traficul rutier, precum şi acţiuni de combatere a fenomenului de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare.

Activităţile  realizate au avut drept scop depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor/produselor stupefiante, depăşirea regimului de viteză, precum şi a altor abateri de la prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere.
 
Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate 21 de cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaţilor Inspectoratului naţional de patrulare, dintre care 7 în mun.  Chişinău, 5 pe traseul Orhei - Bălţi, Chişinău-Ungheni şi şoseaua Balcani,  5 în regiunea  de Nord a ţării şi câte un caz la Străşeni, Ialoveni, Cimişlia şi Comrat.
 
Conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 de lei până la 10 000 de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenţie, pentru diverse încălcări cum ar fi, conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteze şi  lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din faţă umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum şi conducerea automobilului cu permis de conducere fals.
 
Cei 21 de conducători auto, care au crezut că integritatea poate fi cumpărată, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al RM “Corupere activă” , riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani şi cu amendă în mărime de la 100 000 la  200 000 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI