Poliţişti din Şoldăneşti, deferiţi justiţiei pentru trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu
Sursa foto:Sputnik Moldova Vizualizari:

Poliţişti din Şoldăneşti, deferiţi justiţiei pentru trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu

Cauza penală privind învinuirea unui angajat al Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti, de trafic de influenţă a fost remisă în instanţa de judecată pentru examinare în fond.

Poliţistul, susţinând că ar avea influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti, a pretins şi a acceptat, în luna iulie 2018, de la un locuitor al oraşului Şoldăneşti, suma de 500 de euro, în vederea influenţării persoanelor publice menţionate, să nu documenteze cazul de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Pe parcursul urmăririi penale inculpatul nu şi-a recunoscut vina în comiterea infracţiunii. În privinţa acestuia este aplicată măsura preventivă arest la domiciliu. Dacă instanţa de judecată îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani, ori amendă de până la 150 de mii de lei.

Totodată, în privinţa altor doi angajaţi ai IP Şoldăneşti implicaţi în caz, au fost pornite proceduri contravenţionale pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu.
Similare
RECOMANDĂRI