Peste 12 tone de alcool etilic au fost confiscate în apropierea frontierei cu Ucraina. Marfa valora 1,5 milioane de lei
Sursa foto:http://politia.md Vizualizari:

Peste 12 tone de alcool etilic au fost confiscate în apropierea frontierei cu Ucraina. Marfa valora 1,5 milioane de lei

Oamenii legii au confiscat 12 500 litri de alcool etilic dintr-un autocamion, în raza raionului Ocniţa, în zona de frontieră cu Ucraina, evaluat la suma de 1 500 000 lei şi care urma să fie livrat prin contrabandă în Uniunea Europeană.

Suspecţi în comiterea ilegalităţii s-au dovedit a fi doi bărbaţi în vârstă de 38 şi 45 ani, originari din oraşul Ialoveni - şoferul autocamionului şi organizatorul schemei infracţionale.
 
Oamenii legii au desfăşurat percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în oficiile şi depozitele companiei vizate. Cei doi au fost reţinuţi, pentru că ar fi transportat alcool etilic fără marcarea lui cu timbre de control şi pentru că ar fi pregătit marfă pentru comiterea faptei de contrabandă. Pe lângă alcool etilic, aceştia transportau ilegal din regiunea transnistreană şi produse alcoolice contrafăcute, dar şi ţigări.
 
Organizatorul schemei a fost reţinut în aceeaşi zi în care a fost reţinută şi contrabanda. S-a dovedit că acesta a fost condamnat anterior pentru infracţiuni similare.
 
Şi şoferul autocamionului a fost reţinut, după ce fugise de la locul faptei.
 
Pentru prima faptă ilegală, legea prevede o amendă de până la 92.500 lei pentru persoane fizice şi de până la 350 000 în cazul companiilor, iar pentru contrabandă – pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
 
Ofiţerii de investigaţie efectuează în continuare măsuri procesuale scopul identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunii.

Similare
RECOMANDĂRI