Peste 100 de tone de miere de albine de contrabandă, ajunse pe piaţa UE. Procurorii au trimis dosarul în instanţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 100 de tone de miere de albine de contrabandă, ajunse pe piaţa UE. Procurorii au trimis dosarul în instanţă

Un dosar privind exportul prin contrabandă a peste 100 de tone de miere de albine, a fost trimis în judecată. Potrivit unui comunicat al Procuraturii, fapta de contrabandă a fost comisă în perioada 2016-2018, iar valoarea totală a mărfii se ridică la peste 4,6 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, învinuiţii falsificau actele de achiziţie referitor la cantitatea şi persoana de la care a fost achiziţionată marfa. Aceştia indicau în documente inclusiv persoane care la acel moment nu erau în ţară, iar alte acte de achiziţie le prezentau repetat. Oamenii legii au constatat că în baza acestor acte frauduloase erau obţinute certificatele de origine şi ulterior în baza acestora învinuiţii exportau mierea în statele Uniunii Europene.

Astfel, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaţilor directorul comercial al întreprinderii, administratorul şi însăşi persoana juridică. Potrivit legii, astfel de fapte se pedepsesc închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale va reveni cu precizări, urmare a examinării dosarului de către Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.
Similare
RECOMANDĂRI