Percheziţii la domiciliul preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie
Sursa foto:Agora.md Vizualizari:

Percheziţii la domiciliul preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie

Procurorii anticorupţie efectuează deminică, 29 septembrie, percheziţii la domiciliul preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, în cadrul dosarului de îmbogăţire ilicită deschis pe numele acestuia la începutul săptămânii.

Informaţia a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupţie (PA) Cătălina Bogonos.

Pe 24 septembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu pentru ridicarea imunităţii lui Ion Druţă şi a dat acordul pentru reţinerea, aducerea silită, arestarea şi percheziţionarea acestuia. În aceeaşi zi, Procuratura Anticorupţie şi CNA au efectuat percheziţii în biroul acestuia de la CSJ. PA anunţa că a ridicat „mijloace băneşti provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informaţiei relevante, precum şi acte necesare investigaţiei”.

Se întâmpla la o zi după ce procurorul general interimar a deschis un dosar penal în cre Ion Druţă este acuzat de îmbogăţire ilicită. Dosarul a fost pornit de procurorul general interimar Dumitru Robu după ce PG a fost informată de Serviciul Informaţii şi Securitate (SIS) că a constatat „o discrepanţă esenţială” între veniturile legale declarate şi proprietăţile dobândite de membrii familiei Druţă între 2016-2019.

Astăzi, 29 septembrie, în presă a apărut nota informativă dpeusă de Ion Druţă la CSM prin care anunţă că în următoarele zile va depune cerere de demisie din funcţia de preşedinte al CSJ pe motiv că Adunarea generală extraordinară a ridicat mandatul membrilor CSM care l-au promovat în funcţia respectivă.

Similare
RECOMANDĂRI