Percheziţii în Chişinău şi Hînceşti, într-un caz de introducere ilegală în ţară a maşinilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Percheziţii în Chişinău şi Hînceşti, într-un caz de introducere ilegală în ţară a maşinilor

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă efectuarea percheziţiilor în Chişinău şi mai multe localităţi din raionul Hânceşti, într-un caz de introducere ilegală în ţară, de către administratorul unui service auto şi angajaţii acestuia, a 12 mijloace de transport în sumă de circa trei milioane lei.

Astfel, în cadrul percheziţiilor au fost depistate piese de schimb, dezmembrate de la automobilele sustrase din UE şi 12 autoturisme cu elemente de identificare prealabil falsificate în Uniunea Europeană, iar în acest sens au fost iniţiate cercetări penale pe numele a cinci cetăţeni moldoveni.

Descinderile procurorilor PCCOCS au avut loc de comun cu ofiţerii Poliţiei de Frontieră, la data de 2 octombrie curent, la domiciliile unor bănuiţi de implicare în contrabandă cu autoturisme şi la staţiile neautorizate de dezmembrare a automobilelor ce le-ar aparţine. Drept urmare, echipa mixtă de investigaţii a depistat şi ridicat 12 mijloace de transport cu elemente ale caroseriei şi motorului falsificate, piese de schimb dezmembrate de la automobilele sustrase din ţările membre ale Uniunii Europene, obiecte şi documente care indică spre săvârşirea infracţiunii de către figuranţi. Valoarea estimativă a mijloacelor de transport introduse ilegal în ţară, inclusiv cele comercializate după falsificarea elementelor de identificare, cifrează suma de peste trei milioane lei.

Dacă va fi demonstrată vinovăţia persoanelor bănuite, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Acţiunile de urmărire penală sunt continuate de către angajaţii Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea PCCOCS, iar bunurile ridicate au fost depozitate pe teritoriul IGPF, sediul central, până la finalizarea cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun în cazul dat.

Procuratura va reveni cu detalii, în măsura în care acestea vor deveni disponibile, cu respectarea drepturilor părţilor.

Similare
RECOMANDĂRI