PCCOCS a început urmărirea penală în cazul celor două companii care au prelucrat terenurile a peste 200 de locuitori din Drepcăuţi
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

PCCOCS a început urmărirea penală în cazul celor două companii care au prelucrat terenurile a peste 200 de locuitori din Drepcăuţi

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă începerea urmăririi penale în cazul prelucrării de către două companii a terenurilor de pământ, pe care le aveau în proprietate peste 200 de locuitori ai satului Drepcăuţi, Briceni, ceea ce le-a adus prejudicii de peste 6.000.000 lei.

Procurorii au pornit urmărirea penală pe comiterea infracţiunii de samovolnicie de către agenţii economici, care le-au prelucrat pământurile locuitorilor satului vizat, în dezacord direct cu voinţa lor. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la 8 ani.

Prealabil începerii acţiunilor de urmărire penală, procurorii au trebuit să acumuleze răspunsurile tuturor autorităţilor sesizate de către deţinătorii terenurilor, astfel încât să poată studia circumstanţele, pentru elucidarea lor, potrivit legii. Reieşind din complexitatea şi rezonanţa acestei cauze, Procurorul General interimar a dispus efectuarea urmăririi penale de către PCCOCS.

Oficiul „Nord” al PCCOCS va continua acţiunile de urmărire penală în complexitatea lor, iar publicul va continua să fie informat, potrivit legii.
Similare
RECOMANDĂRI