Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PCCOCS a contestat decizia instanţei prin care a fost eliberat Viorel Morari

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale contestă decizia Judecătoriei Chişinău, de a-l elibera pe şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Procurorii spun că judecătorul Maria Tertea, l-a scutit pe Morari de 30 de zile de arest  pentru că s-ar afla în conflict de interese cu acesta. Viorel Morari a respins înte timp aceste învinuiri.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, în urmă cu 3 ani, Procuratura Anticorupţie condusă de Viorel Morari, a renunţat la urmărirea penală a judecătorului Maria Tertea, care era cercetată pentru fals în declaraţii. În anul 2019, Tertea a prelungit mandatul de arest al lui Iurie Borş, coproprietar al unei reţele de benzinării, despre care presa a scris că s-a ales cu un dosar penal fabricat de Morari. Între timp, la aceeaşi concluzie au ajuns şi judecătorii care au decis să-l elibereze pe Iurie Borş. În aceste condiţii, procurorii spun că Maria Tertea nu avea dreptul să examineze dosarul lui Viorel Morari. Tertea nu a comentat deocamdată acuzaţiile care i se aduc. În schimb, a reacţionat şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie.

VIOREL MORARI, şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie: „Eu dacă sincer nu-mi aduceam aminte că în privinţa judecătoarei a fost dosar penal, fiindcă judecătorul avea un alt nume de familie. Asta mi-a adus aminte după ce a fost difuzat un reportaj în mass-media”.

Viorel Morari a respins şi învinuirile procurorilor care i se aduc în actualul dosar. El a insistat că este nevinovat şi a anunţat că s-a adresat deja cu o plângere la CEDO.

VIOREL MORARI, şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie: „Procuratura nu face nimic decât creează o anumită percepţie eronată şi doreşte influenţarea judecătorilor Curţii de Apel pentru a-mi schimba măsura preventivă, sau invers pentru a obţine mandat de arest în privinţa mea. Reiterez nu mă intimidează, nu am de gând să mă eschivez. O să stau şi o să suport toate ilegalităţile pe care le comit procurorii în privinţa mea”.

Viorel Morari a fost reţinut pe 19 ianurarie. El e bănuit de "exces de putere", "fals în acte publice", "reţinerea sau arestarea ilegală" şi "tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate". Morari ar fi comis aceste fapte împotriva fraţilor Borş, proprietarii unor benzinării. Recent, ei au fost reabilitaţi, după ce justiţia a stabilit că au fost deposedaţi de avere şi traşi ilegal la răspundere penală. În acest dosar este implicat şi actualul şef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliţiei de Frontieră, un procuror şi un poliţist de frontieră.
 
Similare
RECOMANDĂRI